Friday, November 5, 2010

Palmupulma

Jälleen kerran voimme vain ihmetellä, miten Maltalla ikinä saadaan mitään valmiiksi. Perjantaina 5.11 The Independent raportoi etusivullaan MEPAn (Malta Environment and Planning Authority) kokouksesta, jossa oli tarkoitus hyväksyä Ggantijan temppelialueen korjaus- ja parannustöiden suunnitelma.

Gozon saarella sijaitsevat Ggantijan temppelirauniot ovat UNESCOn maailmanperintökohde ja tärkeä turistirysä. Alueen parannustyöt ovat merkittävä osa meneillään olevaa Maltan arkeologista ympäristönsuojeluprojektia, joka alkoi vuonna 2008 ja jonka hinnaksi on arvioitu 9,2 miljoonaa euroa.

MEPAn päätös jäi kuitenkin avoimeksi, koska Maltan maatalousministeriö ei hyväksy, että temppelialueen laitamilta poistetaan 19 taatelipalmua. MEPAn mukaan palmut ovat haitaksi alueen maanalaisille arkeologisille jäänteille.
Eräs MEPAn puhuja sanoi, että maatalousministeriö ei erota yhtä palmulajia toisesta ja se on erehtynyt luulemaan, että taatelipalmu kasvaa alueella kotoperäisesti.

Osapuolet pyrkivät jatkamaan keskustelua aiheesta lähitulevaisuudessa.

1 comment:

  1. Tuo Maltan saarivaltio alkaa tuntua yhä houkuttelevammalta! Siellähän on ilmeisesti täysin legitiimiä toimia miten järjettömästi tahansa! Ja elämä ois helppoo...

    ReplyDelete