Tuesday, December 7, 2010

Kovan onnen taparikollinen

Hän on Maltan vuoden 2010 surkein rosvo. Darren Debono - yhdessä kahden toverinsa kanssa - yritti ryöstää jalokiviliikkeen viime perjantaina. Homma meni kuitenkin pieleen, kun Debono menetti haulikkonsa liikkeen omistajan pojalle, joka ampui ryöstäjää sääreen. Jalkapuoli Debono jäi odottamaan poliisia ja ambulanssia, kun kaksi muuta roistoa pakenivat paikalta.

Sairaalassa poliisi totesi, että potilas onkin tuttu kaveri. Debono nimittäin oli viime kesäkuussa toisen miehen kanssa ryöstämässä pankkia - silloinkin huonoin tuloksin. Keikka päättyi ammuskeluun, jossa ryöstäjät räiskivät yli 60 kutia kohti poliiseja. Debono kylläkin pääsi pakenemaan paikalta, mutta hänet pidätettiin myöhemmin, kun hän ilmestyi sairaalaan luoti leukaperissään.

Debono, joka toki kiisti syyllisyytensä, istui oikeudenkäynnissä pää vahvasti paketoituna, ja vaikka rosvokaksikolle luettiin yhteensä 18 syytettä - muun muassa kahden poliisin murhayrityksestä - molemmat laskettiin marraskuussa vapaaksi takuita vastaan. Ja Debono siis sinnikkäänä miehenä päätti käyttää tilaisuuden hyväkseen ja jatkaa ammattinsa harjoittamista korukauppiaan kustannuksella.

Vakavasti puhuen tapaus herättää suuria kysymyksiä Maltan oikeuslaitoksen toimintaa ja sen takuukäytäntöä kohtaan. Nyt jo muutkin syytetyt vetoavat Debonon pankkiryöstötapaukseen oikeudessa, kun vaativat vapauttamistaan takuita vastaan.

Odottelemme mielenkiinnolla, kiistääkö Debono jälleen syyllisyytensä, kun hän seuraavan kerran linkkaa oikeussaliin. Entä onko herralla edelleen kanttia pyytää takuita? Ehkäpä kyseisen taparikollisen olisi oman terveytensä kannalta parempi pysytellä vastedes vankilan suojissa.

2 comments:

  1. Ihailtava nuori(?)mies. Työllisti itsensä lisäksi poliisi- ja lääkintäviranomaisia. Näin vapaan liikkuvuuden EU:ssa näkisin noin aktiivisen ihmisen mielelläni Suomessa antamassa esimerkkiä syrjäytymisvaarassa olevalle nuorisolle.

    ReplyDelete
  2. Onpa noita ollut Suomessakin "kovan onnen rosvoja". Muistelen vaan joitakin lehdestä lukemiani juttuja, joissa nämä "Tämä on rystö" -tyypit on joko ampuneet itse itseään jalkaan tai onnistuneet saamaan saaliskassin auki pankin ulkorappusilla niin että tuuli vei setelit. Rosvon ammatti on riskejä täynnä - mahtaakohan ne saada edes vakuutuksia?

    ReplyDelete